petek, 12. december 2008

Največja težava Boruta Pahorja ? Dimitrij Rupel?

Mnogi se sedaj namesto, da bi reševali finančno krizo, izpolnjevali predvolilne obljube, raje ukvarjajo z Dimitrijem Ruplom. Zakaj je Rupel tak problem? Zaradi enega premierjevega posebnega odposlanca se ja ne bo svet podrl, sploh pa je Rupel ne glede na vse kar je počel, zagotovo sposoben. Sposobnih je veliko, tudi Golobič je sposoben, vendar pa je pomembno kako svoje sposobnosti uporabljaš. Najbolj zanimivo pa je, ko gledaš simpatizerje in oboževalce SDS (med katere sodim tudi sam), kako se smehljaj(m)o, zaradi tega, ker se vladajoči politiki kregajo. Rupel je pravzaprav zgodba o uspehu, biti "večni" zunanji minister, in si še po koncu ministrovanja zagotoviti dobro državno službo, ter ostati toliko časa v politiki, kljub nekaterim neumnostim. Rupel je očitno precej nenačelen in se zlahka proda (lahko je sicer to tudi v interesu stranke, levičarji so imeli vedno svoje tudi na nasprotni strani, kar jim je zelo pomagalo), vendar pa kaj je v tem slabega? Samo znajde se in počne tisto, kar je zanj najbolj ugodno. Z imenovanjem Rupla si je Pahor naredil medvedjo uslugo, čeprav si je s tem pridobil videz odločnega premierja, ki lahko vodi našo državo. To pa še zdaleč ni všeč njegovim strankarskim in koalicijskim kolegom. Pokazalo pa se je tudi, da nočejo, da je Pahor samostojen in, da sam sprejema odločitve, ampak ga hočejo voditi.
Sedaj, po teh prepirih, se je res pokazalo, da je Janša eden redkih skupnih ali edini skupni imenovalcev levega (jesenskega) trojčka, kaj se bo zgodilo z njimi, če bo Janša res odšel z vrha SDS? :)

Poraja pa se tudi vprašanje ali sta Grims in Tanko prava človeka za nastopanje v medijih. Meni je sicer Grimsovo kazanje na napake nasprotnikov, in predstavljanje zarot sicer všeč, ampak zagotovo pa to veliko ljudi odbija, verjetno več kot pa jim je ta način všeč. Vedno bolj se strinjam s tistimi, ki menijo, da SDS potrebuje nasmejane, spravljive, simpatične in všečne predstavnike. Morda bi bilo res najbolje, da bi stranko prevzel vedno nasmejani Milan Zver.

1 komentar:

Haro pravi ...

ma vsi so isti.. politka pač.. :)