sreda, 11. marec 2009

Čas za spremembe?

Strinjam se s pozivom SDS, naj se Titove spomenike umakne v muzeje in preimenuje ulice z njegovim imenom. Ker, ali ni narobe svet, da imajo morilci spomenike, žrtve zločinov pa so drugorazredna tema in se jih označuje s "premetavanjem kosti"?

Morda je sedaj po odkritju Barbarinega rova končno čas, da razčistimo s starim in začnemo z novim. Preimenovanje ulic s Titovim imenom bi bilo vsaj simbolično dejanje. Vendar pa to verjetno ni prav mogoče glede na to, da še danes mnogi gledajo nanj kot na heroja. Morali bi razčistiti vsak sam s sabo in spregledati, kdo je Tito v resnici bil. Vse je v glavi.

In ljudi ne moreš prisili, da delajo v svoje dobro in da mislijo s svojo glavo. Pravzaprav je ravno v tem smisel svobode - vsak lahko misli, kar hoče, pa čeprav si s tem morda škoduje.

2 komentarja:

Haro pravi ...

meni se pa zdi prav da se spominja in dobrih in slabih stvari.. sicer je vse kot betoniranje v barbara rovu.. vprašaj se tudi, če bi bilo huje brez tita.. poglej kaj se je zgodilo na balkanu po titu.. tito ni kriv, ampak narod

ddddd pravi ...

Zelo sem vesel tvojih komentarjev :)

Tudi meni se zdi prav, da se spominjamo dobrih in slabih stvari.
Važno je da se spominjamo.

Se strinjam, da je kriv narod, vendar pa je na ta narod imel Tito velik upliv. Ljudje so mu verjeli in nekateri mu še vedno. Ljudje so bili nalagani. V šolah so jih učilo o Titu kot heroju.

Seveda je kriv narod, ker s tem ni razčistil, ampak tudi Tito nosi krivdo, da se ta narod ni moral razvijati, ampak je stal oz. nazadoval.

In verjetno, če ne bi bilo Tita in komunizma, ampak demokracija, tudi te ljudje ne bi imeli danes takih problemov.