torek, 7. julij 2009

Varuhinja osebnih podatkov le za nekatere

Izkazalo se je, da je informacijska pooblaščenka storila kaznivo dejanje. Na spletni strani informacijskega pooblaščenca so bili zraven sodb namreč osebni podatki, ki tam ne bi smeli biti.

Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar je dobila globo v višini 830 evrov, in sicer zato, ker je sama prosila zanjo, in ne opomina, čeprav pravi, da je to v takem primeru običajno.

Varuhu konkurence Janiju Soršaku je metala polena pod noge, ko je skušal priti poslom v Mercatorju do dna, in govorila, da so na službenih računalniki zasebni podatki in da je varuh konkurence deloval nezakonito, potem pa se izkaže, da je sama kršila zasebnost.

To je tako, če se spraviš na Jelinčiča ... Kajti drugače verjetno tega nikoli ne bi izvedeli. Prav tako kot ne bi izvedeli za Golobičevo laž, če te laži ne bi odkrili novinarji.

In kako je lahko Nataša Pirc Musar še informacijska pooblaščenka, kljub temu? Sama bi morala odstopiti ali pa bi jo morali odstaviti, ampak očitno gre ona v luči Pahorjeve neodločnosti in neukrepanja pri Golobiču naprej in ostaja.

2 komentarja:

Luka Fanlok pravi ...

Ah ,.. tudi oni ej.

Anonimni pravi ...

zelo intiresno, hvala