ponedeljek, 29. junij 2009

Državna (ne)tajnost

Janeza Janšo policija sumi izdaje državne tajnosti, ker je prebral izjavo Katarine Kresal iz zapisnika, ki naj bi bil tajen, čeprav večina pravnikov meni nasprotno, ker takrat, ko je Janša citiral tisto izjavo, dokument ni bil tajen. In ne samo to; Janša je bil kot predsednik vlade tisti, ki je takrat odločal o tem, ali naj bo dokument tajen ali ne. Verjetno je res, kot je rekel Janez Janša, da mu niti na zaprtem vojaškem sojenju ne bi mogli dokazati, da je izdal tajnost.

Sam dvomim, da so na policiji tako trapasti, da ne bi razumeli, ali pač? Prav tako ne verjamem, da ni imela pri tem nič ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal, glede na to, da je Janša pokazal njeno neznanje. Tako ali drugače je treba dobiti nekaj, da se lahko blati bivšega premierja in se zamegljuje resničnost; da pozabimo, da je gospodarska kriza in da je Golobič lagal, afera Patria je pa že sploh pozabljena, in da ugotovimo, če še ne vemo, da je Janez Janša slab.

V zadnjem Omizju na Televiziji Slovenija je Gregor Virant govoril tudi nekaj o tem, kaj so oni v prejšnjem mandatu naredili. Sedaj nima več smisla govoriti o tem; to bi bilo treba povedati pred volitvami. A kaj, ko je bila afera Patria. Zdi se mi, da levici z aferami vedno uspe zamegliti in obrniti stvari tako, da je njim prav.

Prav tako, kdo se še spomni Ropove izjave, da sta se Janez Janša in Ivo Sanader dogovarjala za incidente v Piranskem zalivu? In to brez kakršnih koli dokazov, še brez zaupnih dokazov.

Ampak njega nihče ne preganja; seveda on ni Janez Janša.

Tajkuni, med njimi tudi minister za visoko šolstvo, na nelegalne načine bogatijo, policija se pa ukvarja s citiranjem brezupne izjave Katarine Kresal.

1 komentar:

Anonimni pravi ...

He he he dober komentar, res je nepojemljivo kako hitro se ljudi nategne!!!
Imam občutek, da levica striktno upošteva Hitlerjevo ugotovitev, da ljudje vedno prej nasedejo veliki laži, kot manjši!!!
Kar se tiče afere patria pa samo ena primerjava: raje ne bom našteval koliko orožja smo kupili v 12 letih vladavine LDS in zanimivo, da takrat ni bilo korupcije, mora biti levica res toliko bol "poštena", malo morgen!!!
Za okoli 100 oklepnikov bomo plačali 280 milijonov €, za 11!!!! Pilatusov smo plačali 100-130milijonov €, res me zanima kje so bili takrat novinarji in gobezdala tipa Rok Praprotnik, ki bi dvomili v smoternost takih nakupov in korupcijo, namreč brezveze smo nabavili še helikopterje, valuke, havbice, obnovili 30-40 let stare tanke, ki jih danes lahko damo za staro železo...."ampak takšni so bili časi takrat nismo vedeli kaj bo", odgovor LDSa na idiotsko zapravljanje našega denarja!!! Novinarji kje ste bili takrat, no vsaj tisti, ki ste bili najbol glasni o korupciji, kdo vas je za to plačal in kdo vas je prej plačeval za tišino!!!???