sreda, 11. februar 2009

Pahorjeva nevarnost: Janša ali njegovi "dobronamerni prijatelji"?

To Ziherlovo odprto pismo predsedniku vlade je pravzaprav malo smešno in govori ravno nasprotne stvari kot so jih obljubili. Verjetno ima Brane Senegačnik čisto prav ko pravi, da, da se morajo njihove besede obrniti, da dobimo pravi pomen. Prav tako ne vem od kdaj je Pahor kot bog ("Rekel sem Ti tedaj", "o Tvojem načinu vladanja" ...). Najbrž iz komunistične preteklosti, kjer je bil bog šef partije, ali pa se norčuje iz svojega Predsednika?

Zakaj je Ziherl rekel Pahorju, da bi morata odstopiti oba? Zakaj le? Zato, da bi mesto predsednika vlade zasedel kdo drug?

Ziherl: "Pravijo, da zrel človek nima potrebe ugajati prav vsem. "

Kdo pa Pravi, da je Pahor zrel?

Ziherl: "Ko si dobil mandat za upravljanje države, skupaj s koalicijskimi partnerji, nisi dobil mandata za samovšečno politiko, ki jo sam imenuješ združevalno."

Ali je samovšečno to, da sodeluješ z drugače mislečimi? Samovšečno je samo za tiste, ki želijo vladati namesto Pahorja.

Ziherl : "Mandat si dobil zato, da boš spremenil način vladanja, kakršnega je prakticiral Janša."

Toda tega načina ni spremenil?!

Pahor se trudi biti povezovalen, in to očitno za njegove somišljenike ni sprememba. Sprememba bi bila, da bi tako, kot mu Ziherl svetuje, nehal sodelovati z Janšo. Ali pa so volivci in volivke, ki so volili Pahorja, res želeli take spremembe?

Ziherl v svojem pismu tudi pravi kakšne vrste politik je Janša, ki menda hoče svoje politične nasprotnike diskreditirati, celo toži nekatere. Veliki "demokratični", "povezovalni" in "liberalni" levičarji si pač demokracijo predstavljajo tako: če si Janša, nimaš pravice tožiti, če pa si Cvikl, lahko le natolcuješ in si že kredibilen. Naši so dobri, njihovi so zli, kot pravi Vinko Vasle.

Ziherl: "Kako že pravijo: volk dlako menja, čudi pa ne."

Ko to govori za Janšo, govori Ziherl zase in za sebi podobne.

Ziherl: "Si mar pozabil na predvolilne zaveze svojim volivcem, zaveze svojima partnerjema v »trojčku«, da bomo skupaj spremenili opisani način Janševega vladanja. S tem si vsekakor razvrednotil še eno politično vrednoto: zvestobo, zvestobo tako svojim volivcem kot tudi zvestobo načelom in vrednotam svoje stranke. In ne nazadnje si razvrednotil načelo demokratičnega parlamentarizma".

Seveda, pomemben je "trojček" in njegove vrednote. Po tem vidimo, kakšne vrednote ima "trojček": Zvestobo svojim komunističnim prednikom.

Ziherl: "Želim si še, da kot pravi vodilni politik ne nastopaš tako pogosto v javnosti, ampak to prepustiš sodelavcem za stike z javnostjo."

Zakaj le če je pa piar edino, kar zares obvlada?

Ziherl: "To je po mojem tudi edini način, da ostaneš moj in naš predsednik vlade vse do leta 2012".

Kako naj ostane, če pa ga gospod Ziherl prepričuje v odstop?

In, če je Pahor tako dober in je On, zakaj mu mora potem nek psihiater iz neke majhne politične stranke dajati nasvete?

Je Janša res Pahorjeva največja nevarnost ali pa so to njegovi "dobronamerni" prijatelji?

1 komentar:

Anonimni pravi ...

Bebo.