nedelja, 1. februar 2009

Botri nezrelosti II

Sedaj nekateri podpisniki peticije zoper cenzuro in njihovi politični podporniki pravijo kako slabo je, ker je opozicija obstruirala glasovanje o vstopu Hrvaške v Nato in da bo Slovenija v svetu izpadla nezrela država, ker ni podprla Hrvaške.

Sedaj pravijo, kako bo Slovenija v svetu nekredibilna, še malo nazaj pa so jo sami blatili. Peticija zoper cenzuro. Je kdo od njih takrat govoril, da bo Slovenija zaradi tega nekredibilna? Ali pa afera Patria. Samo da bi spet prišli na oblast. Mislim celo, da bi nekateri od njih podpirali gospodarsko krizo, če bi od tega imeli politično korist.

Pa saj sploh ne gre samo za Hrvaško. SDS je napovedala, da bo obstruirala vsa nadaljnja glasovanja, dokler se ne prizna bilančnega presežka.

Potrč pravi, da se to do sedaj še ni zgodilo. Kakšno tradicijo pa ima Slovenija? Komunistično, v kateri se zagotovo kaj takega ni moglo zgoditi. Človek ima res občutek, da ne živimo v 21. stoletju.

"Požig" demokracije. Opozicija požiga demokracijo? Dajte no, demokracija je to, da se lahko vsak odloči, kot se želi, in če se je SDS odločila, da bo obstruirala nadaljnja glasovanja, je to čisto demokratično. Kajne? Ali se morda motim in je demokracija tak sistem, v katerem se ne smeš odločati po svoji vesti?

Potrč pravi, da bo sedaj opozicija vpila, da je ne upoštevajo, ampak kaj so pa sami počeli v času svoje opozicije? Oni niso samo vpili ampak so tudi metali polena pod noge takratni vladi. In to dostikrat ali celo vedno neupravičeno. Potrč pravi tudi, da je sedanja opozicija neodgovorna. Kakšna je bila potem šele prejšnja? Kako slab spomin imajo nekateri.

Pravzaprav ima Boštjan M. Turk prav, ko pravi, da vse skupaj ni nič takšnega, ker tako ali tako živimo v izrednih razmerah.

Ni komentarjev: