sreda, 22. april 2009

Ena sama megla?

Titova ulica, Kramarjev milijon, izbrisani, ali niso oni tu samo za zamegljevanje resnejših problemov? Ali ni gospodarska kriza pomembnejša? In ali ni tisti trušč okrog reprogramiranja Šrotovih dolgov samo megla, ki se jo spušča za politične obračune in za to, da se ljudje ne ukvarjamo z gospodarsko krizo? Kruha in iger. Navidezen boj Golobiča, ki se dela, da si na vsak način želi uničiti Šrota in vse tajkune, ker ve, da ga bodo ljudje pri tem podprli, še bolj pa mu gre za to, da bi si pridobil vpliv v NLB ter tako izsiljeval tajkune.

Sedaj novinarji ne rečejo več drugega kot "tajkun", "tajkunski kredit" in podobno. Ali sedaj niso več ugledni menedžerji, ki branijo naš nacionalni interes, sedaj so samo še "tajkuni"?

Izbrisani in njihove odškodnine. Da bomo ljudje mislili, kako nam izbrisani odžirajo in kakšne odškodnine bodo dobili, ne pomislimo pa na to, da nam vlada, s svojimi nemogočimi gospodarskimi ukrepi, za katere rabi "100 let", da se uskladi, odvzame veliko.

Kramarjev milijon. Če je vse v skladu s predpisi in mu milijon pripada, naj ga ima, čeprav si ga ne zasluži, sploh v teh časih, ko je vse "grozno težko". Vladajoči politiki pravijo, kako težko je sedaj, ko je gospodarska kriza, ampak vseeno si grozijo in se usklajujejo "100 let". In kaj je boljše, Pahorjev anarhizem ali Janševo diktatorstvo, ki to v resnici sploh ni bilo?

Titova ulica. Nekateri se zgražamo nad takim poimenovanjem, za druge je Tito heroj. In potem se ukvarjamo z mrtvim morilcem namesto z gospodarskimi ukrepi. Tito sploh ni najhujše, on je mrtev, čeprav očitno še vedno manipulira z nami oziroma z njim manipulirajo njegovi idejni nasledniki, ki so za nas veliko hujši, ker živijo tu in zdaj ter nam zastirajo čist in jasen pogled.

Ni komentarjev: