petek, 17. april 2009

Problem v nepravilnostih ali v strankarski izkaznici?

Sedaj so na veliko začeli preiskovati predsednika uprave Luke Koper Roberta Časarja; menda so bile hišne preiskave celo nezakonite.

Potem pa nam v oddaji Svet pokažejo, da je najel prostor za skladiščenje avtomobilov, ker je imela Luka Koper premalo prostora. Takrat res ni mogel vedeti, da sedaj tega prostora ne bodo potrebovali, problem pa naj bi bil v tem, da je pogodbo podpisal za pet let in je sedaj ne morejo prekiniti.

Koliko časa smo čakali, da je urad za varstvo konkurence začel preiskavo proti Mercatorju in zapečatil službene računalnike in potem je informacijska pooblaščenka govorila, da delujejo nezakonito in da vdirajo v zasebnost ter ves čas uradu metala polena pod noge? In kje so sedaj informacijska pooblaščenka in mediji, da bi se zgražali nad delom policije in govorili, da je pregledovanje službenega računalnika vdor v zasebnost?

Ni kaj, oblast se je zamenjala, in tudi Štrukelj, ki je pod prejšnjo vlado kar naprej grozil s stavkami, se sedaj smeji s ministrico za javno upravo Irma Pavlinič Krebs.

Da ne govorimo o tem, da je NLB, katere pomemben lastnik je prav država, Šrotu podaljšala kredit in da je Kramarju izplačala milijonsko odpravnino. Kljub temu da je Pahor zatrjeval, kako se bo lotil preganjanja tajkunov. Kakor je rekel šolski minister Igor Lukšič: "Kar zadeva tajkune, pa je Janša veliko govoril o boju proti tajkunom, toda Bošku Šrotu in Pivovarni Laško je najhujši udarec zadala prav naša vlada z zvišanjem trošarin za alkohol." Potem pa mu je, zanimivo, prav NLB podaljšala kredite. Zagotovo hud udarec.

Morda je v primeru Roberta Časarja res kakšna nepravilnost, vendar pa ne vem, zakaj se mi zdi, da je bolj kriva njegova strankarska izkaznica.

1 komentar:

lala pravi ...

Dober članek, ugotovitve so povsem pravilne!!!
Točn se ve kdo v tej državi drži vse niti!!
In zakaj so sedaj te preiskave, če jim je res kej do pravne države naj preiskovati raje začnejo na začetku tranzicije, da stvari slučajno pa kakem naklučju ne bodo zastarale,točn se ve kdaj so se največje svinjarije dogajale, vendar spet svojih pa ne bodo preganjal!!!
Dol s to prokleto vlado!!!!!