sobota, 31. januar 2009

Botri nezrelosti

Ali Janša res izsiljuje z vstopom Hrvaške v Nato? In zakaj je našim levim politikom toliko do Hrvaške? Do neke nezrele države, ki se prička z vsemi in katere premier ne odgovarja na klice slovenskega kolega?

Janša želi le, da se prvič v zgodovini prizna bilančni presežek, vendar Igor Šoltes pravi, da ni tako. Za Šoltesa vsi vemo, čigav je. Škoda, ker moramo pri skoraj vseh povedati, čigavi so, ker niso neodvisni.

Sploh pa, ali ni resnica o bilančnemu presežku pomembnejša od Hrvaške in tega, da se bo Slovenija "zdela nezrela" država, če ne bo pustila Hrvaške v Nato?

Vsi se nekaj pričkajo o tem, kdo je nezrel in kdo koga izsiljuje. Mislim, da je Golobič rekel, da je Janša boter nezrelosti. No, on že ve ... Saj ima veliko izkušenj z botrstvi, zvezami in spletkami. Karl Erjavec pa je tudi kritičen do Janše. Prej (pod Janšo) je lahko govoril, skoraj kar je hotel, sedanja oblast pa ga drži bolj na kratko. Kakšen paradoks.

Ali hočejo sedaj levi politiki, ko se tako naprezajo za Hrvaško, s tem samo očrniti Janšo in ga označiti kot izsiljevalca? Pa kaj so Janši že vse obesili! Če bi bil res tako grozen in diktatorski, ne bi vsi mediji pljuvali po njem. Se vam ne zdi? Skratka, Janez Janša je zagotovo najslabši diktator, tako slab, da mu to sploh ni uspelo postati:) Opozicijski politik, pa veliki izsiljevalec? Sliši se smešno, mar ne? In zakaj sploh "izsiljuje"? Ker meni, da ima prav. In zakaj bi utihnil in se podredil, če ima prav?

Pravzaprav je Slovenija zelo nezrela država, v kateri se politiki pričkajo, ali bilančni presežek je ali pa ga ni.

Ni komentarjev: