torek, 02. junij 2009

Kaj je zares pomembno?

SDS ni vložila zahtevkov za referendum zaradi reševanja gospodarske krize. Očitno se ji zdi pomembnejše, za razliko od koalicije, reševanje gospodarske krize kot pa nabiranje političnih točk.

Čeprav ne vem, če bo to kaj pomagalo - glede na neučinkovitost vlade pri reševanju gospodarske krize, ki s skoraj vsakim ukrepom stvari samo še poslabša, kot na primer z zviševanjem cen bencina, ki je vedno dražji. Ampak zakaj sedaj nihče ne govori, da je (na primer) bencin dražji za najnižje sloje, ki si že tako ne morejo privoščiti veliko? Kje je sedaj tako opevani socialni čut?

Pa kdo bi mislil nanje! Lahovnik se raje ukvarja z grožnjami z odstopom in volitvami v evropski parlament, Golobič pa s tem, kako bi za tudi svojo Ultro dobil čim več denarja. Če se bo ukvarjal samo s tem in s telekomunikacijami, bo visoko šolstvo nazadovalo. No, pa saj je sam zgled nekoga, ki je diplomiral pozno, in najbrž meni, da je ministrstvo za visoko šolstvo, če zraven ni telekomunikacij, zguba časa.

"Največji borec" proti tajkunom Gregor Golobič, ki naj bi imel le eno delnico Pivovarne Laško in za vse krivi Janšo, potem pa se izkaže, da ima 10,8 procentov nizozemske Ultre, ki je 70% lastnica slovenske Ultre (ki ji je posel cvetel v času LDS in ji bo najbrž spet sedaj in kateri naj bi NLB reprogramirala 21 milijonov slabo zavarovanega kredita), je torej tudi tajkun, ali ne?

Ali se bo kaj zgodilo? Ali bo Pahor zahteval njegov odstop, ker ni nikoli javno priznal, da je eden od lastnikov nizozemske Ultre? Ker verjetno je konflikt interesov, da si lastnik podjetja, ki se ukvarja s telekomunikacijami, hkrati pa še minister za visoko šolstvo, pod katero spadajo telekomunikacije, tvoj strankarski kolega pa je minister za gospodarstvo?

Verjetno se ne bo zgodilo nič, vse se bo pozabilo. Golobič bo ostal minister in politik in še vedno se bodo našli ljudje, ki bodo "zares novo politiko" kupili, čeprav ji je že zdavnaj pretekel rok uporabe.

Ni komentarjev: