ponedeljek, 22. junij 2009

Politični mrtvec, ki živi

Nekateri na bedast način branijo Gregorja Golobiča in pravijo, da bi ravnali enako, nekateri mu še vedno verjamejo, a Gregor Golobič in njegova Zares ne bosta mogla nikoli več govoriti, kako se borijo proti tajkunom in kako jih obsojajo, ker bodo vsi vedno imeli argumente proti njim.

Če kaj ne bo všeč Katarini Kresal ali Borutu Pahorju, ga verjetno ne bo težko disciplinirati (zdaj bodo lahko drugi disciplinirali njega), prav tako bo opozicija lahko tolkla po celotni vladi zaradi Golobičeve "napake". Za opozicijo je bilo pravzaprav bolje, da je ostal.

In kaj se čudimo? Morali bi ploskati, da je sedanji vladi v tako malo časa uspelo skoraj vse spremeniti. Ali bo sedaj kdo rekel, da ne delajo drugače kot Janševa vlada? Resnico je v tem mandatu zamenjala laž.

Zdi se, kot da je Golobič ujet, politični mrtvec, ki ostaja v politiki. In kljub temu, da so mu dokazali laž, je dobil telekomunikacije in njegovo podjetje bo lahko ustvarjalo dobiček vsaj še tri leta; če ne še več, glede na pozabljivost našega naroda. Na koncu je najbolj važno je, da imaš korist ...

Poleg vsega pa je še skoraj postal heroj, ker je moral priznati in se opravičiti, ker naj bi bil prvi, ki se je opravičil. No, prvi zagotovo ni bil, celo Janez Janša (vem, da se sliši nemogoče) je priznal napako.

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Ja res je!!!!
Čeprav bi Golobičevo "napako" težko primerjali z Janševo prodajo Merkatorja!!!
Je pa priznal, da jo je naredil ne, odpuščeno mu je!!!!! HA HA HA

Anonimni pravi ...

Res je, da v primerljivem spektru Golobičeva napaka ni bila tako huda kot od marsikaterega drugega sploh z desnice.
Vedeti pa je treba, da je desničarska taktika: vsi politiki so prasci, torej zakaj ne bi volili za nas, čeprav lažemo in krademo.
Edina alternativa levice je zato pokazati, da niso vsi politiki enaki, da je kvalitativna razlika in o tem je prav Golobič dosti imel za povedat. Tudi zelo na mestu.
Ravno zato bi Golobič moral odstopiti in s tem pokazati, da je sploh kaka razlika med levo in desno politiko.
Ko razlike namreč več ne bo, takrat bo slovenija spet volila desnico, za katero vemo, da krade, laže in skrbi le za svojo lastno rit.

ddddd pravi ...

Saj ja Golobič tudi tako pokazal, da je razlika med naš desnico in levico s tem ko ni odstopil. Končno je pokazal za kaj je njemu v resnici mar.

Da naša desnica laže in krade, no ja meni se bolj zdi da naša levica laže in krade, oziroma laže kar precejšen del stranke zares in njen predsednik in tudi ostali so rekli, da bi lagali. Prav tako lahko dvomimo v legalnost Golobičevih poslov glede na to, da jih je prikrival in tudi sedaj ko ima telekomunikacije lahko sklepa posle s firmo katere delež ima.

Da naša desnica krade, laže in skrbi le za lastno rit, se mi zdi, da bi bolj držalo za našo levico:)

In kdo na desnici je delal tako grozne "napake"? Ker velikokrat slišim o lažeh in krajah desnice, ampak nikoli ni dokazov za te leži in kraje. Pa ne pravi, da je desnica samo dobra ker ni.

Anonimni pravi ...

Ja, verjetno zato je