četrtek, 22. januar 2009

Filozof, ki bi bil rad kot Putin

Gregor Golobič je edini med predsedniki strank po koalicijskem sestanku povedal, da bo vlada stopila na prste tajkunom. Zakaj? Ker ne želi tako kot Pahor odplačevati dolgov, ampak hoče, da bodo drugi dolgove odplačevali njemu.

Golobič hoče oblast, ne pa podrejenega položaja, ki ga ima sedaj. Napadal bo (pre)močne in neobvladljive gospodarstvenike. Glede na to, da so največji večinoma prišli do bogastva na nelegalen in pol legalen način, verjetno ne bo imel težav s tem, kako si jih podrediti, sebi lojalnim pa bo pomagal. Ampak zaenkrat so to še sanje novega Golobiča. Najprej bo moral priti na oblast. Kajti vedno bolj se dozdeva, da Pahor dela po svoje in ne posluša preveč svojih koalicijskih zaveznikov Kresalove in Golobiča. Pije kave, plačane iz lastnega žepa, in si s tem zmanjšuje odgovornost. Saj, če bo kaj naredil slabo, se bo lahko zagovarjal, da je naredil vse in si je skoraj vse sam plačeval. Vendar pa s tem izgublja kredibilnost, postaja politik, ki je zastonj (za nič).
Oh, saj res, na Erjavca sem čisto pozabil, no, njega tako ali tako nihče ne upošteva. Erjavec je postal skoraj tragična figura. Od zmagovalca, ki se je vseskozi pojavljal v medijih, do poraženca, ki se ukvarja z okoljem in za katerega se ne zmeni nihče več.


Zdi se, kot da bi Golobič rad bil tak kot Putin, vendar za zdaj še nima zadosti moči.

Ni komentarjev: