sreda, 14. januar 2009

Odvisni od neodvisnosti

Zdi se mi, da vsi želijo biti "neodvisni", vsaj na videz, in da nekateri napadajo ene in druge samo za to, da bi se zdeli kredibilni in neodvisni.

Morda je to tudi zato, ker je na vseh straneh ogromno nepravilnosti, ampak vseeno. Pri nekaterih stvareh moraš biti previden in ne delati vsega na silo. Zato se mi tudi izpad Ane Jud malo pred volitvami ni zdel ravno najboljši, čeprav jo kot pisateljico in kolumnistko in kot osebo, ki je preživela odurne psihološke pritiske, zelo spoštujem.

Včasih je pač treba počakati. In zato se mi zdi, da so nekateri odvisni od neodvisnosti.

Komu boste verjeli? Neodvisnemu, ki tolče čez vse, ali nekomu, ki jasno zastopa neko stališče oziroma je bolj naklonjen stališču neke strani?

Nenormalno se mi zdi tudi pravičništvo in to, da nekateri ljudje vidijo vse črno-belo. Ampak nič ni samo črno ali belo in v vsakem je nekaj dobrega, morda celo še v Kučanu in Golobiču:)

2 komentarja:

neikka pravi ...

Neodvisnost je v tebi, ne zunaj tebe!!!

ko jo imas v sebi, je ne isces nikjer vec!

ddddd pravi ...

Ja, prav imaš. Vse je v tebi. Samo, do tega je težko priti, včasih tudi misliš, da si že neodvisen, pa ugotoviš, da to samo misliš, in v resnici nisi neodvisen ... Neodvisnost je pravzaprav zelo zanimiv pojem, če ne od drugega si odvisen vsaj od vremena in naravnih okoliščin:)