torek, 13. januar 2009

Zares novi časi s starimi obrazi

Nova politika (bolj stara), odgovornost za spremembe (bolj malo je te odgovornosti), moji upokojenci (oz. okolje), vsi morajo biti enakopravni (eni malo bolj, drugi malo manj).

Če se bo hotel Zares prodajati še naprej, bo moral na naslednjih volitvah uporabiti geslo »Najnovejša politika« :) in potem »še novejša politika« :)

Vsi so nekaj obljubljali, vsi so bili novi in odgovorni. V resnici pa so zelo stari. Kaj imata na primer Miro Senica in Ivo Vajgl skupnega z novostjo in liberalizmom? Oba sta stara, oba sta se vedno znašla. Najbrž jim je kaj le do "LDS-ovsko zaresnega" liberalizma. Do nezakonite privatizacije.

Mnogi pravijo: »Hoteli ste kapitalizem pa ste dobili tudi kapitaliste.« Vendar je to trditev Bernard Brščič zavrnil z stavkom, da kraja ni osnova za kapitalizem. Nekaj takega. Zelo sem si zapomnil tudi neko Šrotovo izjavo: »Kdo bi razumel Slovence?« Res je kdo bi jih razumel? Najprej nekaj hočejo, potem si pa premislijo. Večina je hotela domače lastnike in sedaj jih imamo, potem pa, ko se izkaže, da so bile nepravilnosti, bi pa radi spet nekaj drugega.

No, in kje so zdaj ti novi obrazi? Dimitrij Rupel ostaja, Janez Janša je spet vodja opozicije ...
Ni sprememb, vsi še naprej kadrujejo po politični pripadnosti, Golobič je še vedno isti, nič se ni spremenil, Pahor pa odgovornost za spremembe tolmači s tem, da špara vsak cent, upokojencem ne bo nič bolje in "enakopravni" bomo tudi še naprej. Razen tega, da bodo slabi Romi (proti dobrim nimam nič) in izbrisani imeli kmalu več pravic kot tisti, ki živimo po moralnih in pravnih načelih. In da po novem ne bodo nestrpni več nacionalisti, ampak liberalci (tisti "zaresno LDS-ovski").

Ali se je res kaj spremenilo? Razen tega, da mediji ne morejo več blatiti premierja.

Drugi ljudje, isti koncept? Vedno sem menil, da niso vsi isti in še vedno menim tako, vendar pa večina stvari ostaja podobnih.

Morda so te odgovornosti za spremembe, za spremembe na slabše? Pa tudi, kako imamo lahko ministrico za notranje zadeve, ki je še pred volitvami pozivala Erjavca k odstopu, brez dokazov seveda? Vsi imajo polna usta pravne in socialne in pravične države, vendar tega ne upoštevajo.

Dar govora nam je dan zato, da lahko zakrijemo svoje misli, je rekel nek pameten Francoz, katerega imena se ne spomnim. Vsi lahko govorimo floskule in ponavljamo; kaj bomo naredili v praksi, je pa drugo.

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

pa človek, ne se razburjat, saj še ni niti 100 dni minilo!

Noro, kaka neučakanost....

ddddd pravi ...

Pa saj nisem tako nevčakan ampak hočem zgolj povedati, da se ni nič spremenilo. Poglej kadrujeje se še vedno po politični plati, čeprav so govorili, da tega ne bodo več počeli. In za to ni potrebno čaka 100 dni, da ugotoviš, da se še vedno kadruje po politični plati.